Sommeropning i dag, 4.juli

Blir du den heldige vinner i loddtrekninga opningshelga?

Er du klar for sommaren på Strandafjellet?

4.juli er vi klar med sommeropen gondol, og restaurant 1042 moh.

 
Vi er beskjedne, og kaller det Norges vakraste topptur. I alle fall den meste tilgjengelige over 1000 moh.
Med utsikt utover den mektige Storfjorden, dei snødekte Sunnmørsalpane, fjordbygda Stranda og inngangen til Verdsarvområdet Geirangerfjorden.
Og det beste med alt: Alle kan kome seg opp. Gamle som unge. Og du kan bruke  det som det passer deg best. Om du foretrekk å ta gondolen opp for å nyte utsikta, sette deg ned med noko godt i glasset og på tallerkenen, og prøve noko av det beste Stranda har å by på av lokale delikatesser. Eller du ønsker å starte toppturen litt lengre opp i høgda, og kome deg lettere fram til dei fantastiske utsiktspunkta gondolen på Strandafjellet er omgitt av.
 

Fleire toppturar

Toppstasjonen er det perfekte utgangspunkt eller endestasjon for fleire flotte turar. Dette er eit mekka for fjellvandraren. Med Roaldshorn 1230 moh berre ein halvtimes gange videre oppover når du stig ut av gondolen. Eller kva med å følge fjellnakkane over Roaldshorn til Kleivdalsfjellet, Langevatnet og Svartevatnet. Ein flott tur på vel 3 timar som du kan starte eller ende på Roaldshorn.
Om du ønsker å kome deg opp, for deretter å gå nedatt til Stranda sentrum, har du fleire vegar å velge mellom. Over Trollvardegga mot Skuravatnet, eller nedover mot Meraftahornet. Alle vegane er merka som turstiar.
 

Hevsdalen for vandraren

Kanskje kjenner du godt til Hevsdalen og Skisenter om vinteren, men kva med å bruke det som turterreng om sommaren også? Du kan ta vegen utover mot Langlofonna, rusle langs elva, og kanskje prøve fiskelykka. Om du ikkje tek med deg sykkel og sykler den gruslagte vegen utover. På Fursetreset går det også veg, der du i enden kan nyte utsikta utover Storfjorden og Strandadalen. På Ringstadsetra ligg det mykje historie rundt seterlivet i gamle dager, og tek du turen utover mot Skarehaugen kan du sette deg ned og nyte stilla medan du skuer utover Stranda og fjorden derifra. Kanskje vil du rusle Gamlevegen nedatt i sentrum.
 
Uansett kva du velger, dette er turterreng for alle. Toppturentusiastar, syklistar og vandrarar - ja til og med "ruslarar".
 

Vi ønsker deg velkomen til sommaren på Strandafjellet!

 

Bli med på opningshelga 4-5 juli

Vi trekk ein gondoltur for fire personar på ein av billettane opningshelga. Så kom på besøk. Kanskje blir det du som får deg ein bonustur i løpet av sommaren eller hausten saman med nokon du vil dele ei heilt spesiell oppleving med?

I tillegg blir det grilling på bålpanna av gratis marshmallows, og vår nye kjøkkensjef kan by på dagens middag, snacks og lette retter, kaker og sveler. Bli med og nyt første sommardagen på 1042 moh!